BLOG

Veri Yönetimini Basitleştirecek Yenilikleri Keşfedin

Informatica CLAIRE® AI teknolojisiyle desteklenen CLAIRE GPT ile Informatica, veri yönetiminde devrim yapıyor. Bu yapay zeka destekli platform, veri yönetimini daha basit, daha hızlı ve daha erişilebilir hale getiriyor. Veri demokratikleştirmesinden self-servis veri sunumuna, entegre veri deneyiminden yapay zeka destekli yeniliklere kadar birçok alanda size yardımcı oluyor.

BLOG

Veri Yönetimini Basitleştirecek Yenilikleri Keşfedin

Informatica Intelligent Data Management Cloud ile Çalışma Şeklinizi Radikal Biçimde Dönüştürün

Verileri yönetmek zorlu ve karmaşık bir süreç olabilir. Piyasadaki çok sayıda bütünsel olmayan çözüm, veri yaşam döngüsü boyunca tekil ve merkezileştirilmiş meta verilerden yoksun oldukları için bu zorlukları ele almada genellikle yetersiz kalmaktadır. Dahası, bu çözümler genellikle birlikte çalışabilirlik ve entegrasyon alanında zayıf kalmaktadır, bu da istenen  net sonuçlara ulaşmak ve çeşitli iş kullanım senaryolarını yerine getirmek için önemli zaman kayıplarına ve maddi kayıplara yol açar. Bütünsel olmayan ve belli ihtiyaçları çözen birden fazla çözümü bir araya getirmek ise veri yönetimi karmaşıklığını, dağıtık sistemleri,  kaynakları ve iş değeri sağlama süresini artırmakla sonuçlanır.

İşletmeler, küçük ölçekli yatırımlarla başlayıp artan iş talepleri doğrultusunda ölçeklenmelerine olanak tanıyan modern bir veri mimarisine sahip olmak isterler. Yapacakları yatırımın geri dönüşümünü kısa sürede sağlayacakları ve veri yönetimini etkin şekilde kullanabildikleri ve yeterli olgunlukta bir plattforma sahip olmak kritik önemdedir.  Modern bir veri mimarisi (Şekil 1) tarafından desteklenen Informatica Intelligent Data Management Cloud™ (IDMC), veri yönetimini önemli ölçüde basitleştirir.

 

Informatica Intelligent Data Management Cloud™ (IDMC):

  • Bağımsız, tarafsız, hibrit ve çoklu bulut
  • Açık, modüler ve esnek
  • Eksiksiz ve türünün en iyisi
  • Güvenli, esnek ve sunucusuz
  • No code, low code, neredeyse tüm yetenek seviyeleri için veri hazırlama ve kod deneyimleri sağlar.

Şekil1. Informatica Intelligent Data Management Cloud'un modern veri mimarisi, veri yönetimini basitleştirir.

Informatica’nın GPT’si ile Verimliliğinizi Artırın

Informatica’nın metaveri odaklı yapay zeka motoru olan  CLAIRE® AI  ile hayat bulan CLAIRE GPT, veri yönetimini daha basit, daha hızlı ve daha erişilebilir kılıyor. Sektörün ilk Generative AI destekli veri yönetimi platformu olan Informatica Intelligent Data Management Cloud™ (IDMC)'deki tüm veri yönetimi işlevlerinde CLAIRE üzerinden multitenant bir yapıda petabaytlar seviyesinde metaveri  birleşik bir arayüz üzerinden otomatize şekilde toplanarak CLAIRE GPT’nin öğrenmesine katkı sunmaktadır.

Peki CLAIRE GPT verimliliği artırmaya nasıl yardımcı oluyor?

  • Veri yönetimini basitleştirin: Bir arayüz aracılığıyla verilerinizle etkileşime geçin, verilerinizi yönetin, iş akışlarınızın ve veri kalitesi kurallarının ilk taslaklarını hızlı bir şekilde oluşturun ve tekrar eden görevleri otomatikleştirin.
  • Veri demokratikleştirme ve self-servis veri sunma süreçlerinizi güçlendirin: Veri ile ilgilenen ekipler günlük bir dil kullanarak verileri araştırabilir, keşfedebilir, anlayabilir ve veri üreticileri basit doğal dil istemlerini kullanarak veri akışlarını tasarlayabilir, yeni veri varlıkları oluşturabilir ve veri kalitesi kuralları oluşturabilir.
  • Veri tüketicilerine entegre ve bütünsel bir veri deneyimi sağlayın: CLAIRE GPT destekli yetenekler ile Intelligent Data Management Cloud™ (IDMC) uygulamaları, BI araçları, AI araçları, kurumsal araçlar, tarayıcılar ve arama motorları aracılığıyla bütünsel bir yapıda kullanılabilir olacaktır. CLAIRE GPT, verilerin tüketildiği alanlara ve zamana uyumlu şekilde özelleşen ihtiyaçlara göre uyarlanmış bütünsel bir veri zekası sağlayacaktır.
  • Yeni yapay zeka "Co-pilot" yeniliklerini keşfedin: Genişletilmiş yetenekler arasında sayılabilecekleri, otomatik veri sınıflandırma, çıkarımsal veri soyağacı, otomatik iş akışı oluşturma ve  otomatik olarak veri kalitesi anomali tespiti bulunmaktadır.

Verilerinizi Bulutun Gelişmiş Güvenliği ile Yönetin

Informatica, veri varlıklarınıza erişimi kontrol etmede hem güvenlik seviyesini arttıracak hem de esneklik sağlamak amacı ile tasarlanmış üç yeni bulut güvenlik özelliğini sunuyor. Bunlar şunları içerir:

  • Özel bağlantı: Kendi ortamınız ile Informatica Cloud arasında Amazon Web Services veya Microsoft Azure aracılığıyla sağlanan özel bağlantı ile genel internetten bağımsız olarak bağlantı oluşturun.
  • Müşteri tarafından yönetilen anahtarlar: Kendi şifreleme anahtarlarınızı oluşturun ve bu şifreleme anahtarlarını bir bulut sağlayıcısının kullanımına sunmadan veya performanstan ödün vermeden yönetin.
  • Güvenli Aracı anahtar kasası (secure agent key vault): Bağlayıcı kimlik bilgilerini üçüncü taraf bir gizli kasada saklayın ve yönetin. Informatica bu kimlik bilgilerine yalnızca gerektiğinde ve run time olarak erişecektir.

Sürdürülebilirlik ve Sorumluluk Operasyonlarınızı ESG (Environment-Social-Governance) Raporlama ile Zenginleştirin

Informatica IDMC platformu, ESG raporlamaya ait yasal zorunlulukları yerine getirmemizde kolaylık sağlar ve ESG verilerinizi iş yapma ve karar alma süreçlerinize entegre hale getirir.

Informatica IDMC platformu sağladığı yetkinlikler ile , ESG performansınızı ölçebilir ve sürdürülebilir gelişim hedefleriniz ile  uyumlu olmanızı sağlar.  

IDMC for ESG Sustainability, en önemli ESG iş önceliklerinizi desteklemek için iş kullanımına uygun ESG verilerine erişmenize ve bunlardan yararlanmanıza yardımcı olmak için entegre bir platform olarak Informatica bulut tabanlı çözümlerini kullanmaktadır.

  • Mevzuat uyumluluğu: Avrupa birliği endüstri normları kapsamında yer alan EU Taxonomy, EU SFDR, EU CSRD ve TCFD, regülasyonlarına uyumu sağlamak amacı ile ESG yasal raporlamalarınızda çalışan uyum ekiplerinin temiz, geçerli, şeffaf ve kaliteli verilere ulaşmasında güvence sağlar.
  • ESG verilerinin 360 derecelik görünümü: ESG verilerini iş yapma ve karar alma süreçlerinize entegre ederek hem ESG alalındaki riskler ve fırsatları yönetebilirsiniz hem de strateji uyumunu ve kaynak tahsisini mükemmelleştirebilirsiniz.
  • ESG etki ölçümü: ESG performansınızı ölçerek Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlenen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefine (SDG'ler) uyumunuzu sağlayın ve ESG standartlarınızı iyileştirin.
  • Değer zinciri durum tespiti: Azaltma, yeniden kullanma, geri dönüştürme ve geri kazanma şeklindeki dört "R" (reduce, reuse, recycle, recover) ile tedarik zincirlerini karbonsuzlaştırın. Ayrıca uygulamada yer alan insan hakları, çalışma hakları ve çevre politikalarında sürdürülebilirlik sağlayın ve standartlarınızı geliştirin.

Veri Yönetişimini Otomatikleştirme, Veri Demokratikleştirme ve Gözlenebilirlik

IDMC'nin bir hizmeti olan modern veri yönetişimi çözümümüz, digital iş süreçlerini etkinleştirmek ve veriye dayalı yapay zeka destekli karar almayı sağlamak üzere, veri yönetişimini basitleştirmekte veri demokratikleştirme ve gözlenebilirlik  ile analitik çalışmalara katkı sunmaktadır  

Informatica çözümleri basit, modüler kataloglama, yönetişim, kalite, gözlemlenebilirlik ve tekrarlı kullanıma hazır  veri seti yetenekleri sunar. CLAIRE meta veri odaklı yapay zeka desteği ile verimliliği arttırmak, maliyetleri düşürmek ve her ölçekte daha hızlı  iş çıktıları sağlamak üzere şunları yapmanıza olanak tanır;

  • Veri yönetimini ve gözlemlenebilirliğini basitleştirin ve otomatikleştirin: Yapay zeka destekli kestirimci veri modellerini kullanın.
  • Tüm veri tüketicilerini güçlendirin: Verileri kolaylıkla bulmalarını, anlamalarını, güvenmelerini ve verilere erişmelerini sağlayın.
  • Analitik ve yapay zekayı ölçeklendirin: Analitik çalışmalarınızı  gözlemlenebilirliğe sahip güvenilir, yüksek kaliteli veri akışları ile destekleyin.
  • Verilerin sorumlu bir şekilde paylaşılmasını ve kullanılmasını sağlayın: Tüm veri kullanımı alanlarında veri yönetimi politikalarınıza ve standartlarla uyum sağlayın.

Veri Mühendislerinin Üretkenliğini Artırma

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, veri mühendislerinin yaklaşık %97'si yaptıkları çalışmalarda büyük zorluk  yaşıyor ve bunların %80'i kariyerlerini tamamen bırakmayı düşünüyor. Bu eğilime karşı koymaya yardımcı olmak ve veri mühendisliğinde üretkenliği sağlamak için CLAIRE destekli  yapay zeka ve makine öğrenimi (ML) yenilikleri sunuyoruz. Bu yetkinlik ile örneğin otomatik iş akışları oluşturma ve veri dönüşümü tasarımları yapılması sağlanabilmektedir, bu yenilikler ile Veri mühendisleri artık şunları da yapabiliyor;

  • ETL süreçlerinizde ters mühendislik uygulamalarını kolayca yürütün: Öncü bulut veri ambarlarından veri aktarma sırasında yerleşik sihirbazları ve değişiklik verisi yakalama (CDC) desteğini kullanın ve yüzlerce SaaS ve uygulamayı hedef olarak kullanın. Google BigQuery, Databricks Delta ve daha fazlası gibi yeni veri replikasyon kaynakları ve hedefleri için destek de eklendi.
  • Mevcut teknolojinizi kullanarak veri ürünlerinizi tasarlayın: Yeni lanse edilen INFACore servisi ile tüm veri ürünlerinizi Low Code yaklaşımı ile tasarlayabilir ve bunu yaparken açık ve ölçeklenebilir IDMC platformunun gücünden faydalanabilirsiniz. Ayrıca yeni lanse edilen ModelServe ile AI/ML modellerini operasyonel hale getirebilirsiniz.
  • Snowflake ortamında daha hızlı veri işlemenin ve daha düşük veri çıkış maliyeti ile veri yükleme maliyetlerinizi optimize edin: Gelişmiş veri entegrasyon görevleri için Snowflake ortamında ELT'yi kullanın.

Sonraki Adımlar

IDMC geliştirmeleri, veri yönetimini büyük ölçüde basitleştirerek ve verileri büyük ölçekte hızla demokratikleştirerek üretkenliği ve verimliliği önemli ölçüde artırabilir, genel maliyeti ve kaynakları azaltabilir ve yatırım getirisini hızlandırabilir. Akıllı Veri Yönetimi Bulutu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz
Güncel Duyurular için
E-Mail Listesine Kayıt Olun!
BAŞARI HİKAYESİ

Akbank Veri Yönetişimi Programı

Veri yönetişimi programı kapsamında Akbank ile veri odaklı karar alma sürecini hızlandırdığımız projeyi başarıyla tamamladık.

HEMEN İZLE
HEMEN İNCELE
REFERANSLARIMIZ

Başarılı İş Ortaklarımıza Katılın!

Sektöründe öncü 120'den fazla şirket ile 200'den fazla başarılı proje geliştirerek Türkiye'nin alanında lider şirketleri ile çalışıyoruz.
Siz de başarılı iş ortaklarımız arasındaki yerinizi alın.

İlETİŞİM FORMU

Sizi Tanımak için Sabırsızlanıyoruz

Formu doldurarak çözüm danışmanlarımızın tarafınıza en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayın.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
İLETİŞİME GEÇ
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. “Kabul Et” butonuna tıkladığınızda bu çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerezleri nasıl kullandığımız, sildiğimiz ve engellediğimiz ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Gizlilik Politikası sayfasını okuyunuz.