BLOG

Google Gemini: Tüm Yeteneklerini ve Avantajlarını Keşfedin

Google bugün, şimdiye kadarki en yetenekli ve genel modeli olan Gemini'yi desteklemek için yapay zeka ürün grubunda bir dizi önemli yeni özelliği tanıtıyor. Google Cloud, her sektörde yeni nesil yapay zeka destekli aracıları destekliyor ve kuruluşların dijital dönüşümlerini desteklemek için yapay zeka oluşturmalarını, kullanmalarını ve başarılı bir şekilde benimsemelerini sağlıyor.

BLOG

Google Gemini: Tüm Yeteneklerini ve Avantajlarını Keşfedin

Google, 2023 yılı boyunca, müşterilerine ve daha geniş geliştirici ve kullanıcı topluluğuna inanılmaz yeni yapay zeka yenilikleri sundu: Üretken AI modellerini eğitmek ve sunmak için AI Hypercomputer; Kurumsal AI platformu Vertex AI'da Üretken AI desteği; Google Workspace'de Duet AI; ve Google Cloud için Duet AI. GPU'lar, TPU'lar, makine öğrenimi yazılımları ve derleyicileri, iş yükü yönetimi ve diğer alanlardaki kayda değer ilerlemelerle yapay zeka için optimize edilmiş altyapısında bir dizi yeni yetenek; Vertex AI'da birçok yenilik ve Google Workspace ve Google Cloud Platform'da Duet AI aracılarıyla tamamen yeni bir yetenek paketi hazırladı.

Google bugün, şimdiye kadarki en yetenekli ve genel modeli olan Gemini'yi desteklemek için yapay zeka ürün grubunda bir dizi önemli yeni özelliği tanıtıyor.  

Sıfırdan çok modlu olacak şekilde tasarlandı, yani metin, kod, ses, görüntü ve video dahil olmak üzere farklı bilgi türlerini, insanların aynı anda birçok farklı bilgi türünü gördüğü, duyduğu, okuduğu, dinlediği ve konuştuğu gibi genelleştirebilir ve sorunsuz bir şekilde anlayabilir, bunlar arasında çalışabilir ve birleştirebilir.

Google Cloud'un bütünleşik yapay zeka desteği  

Bugünden itibaren Gemini, hepsi birlikte çalışmak üzere tasarlanmış birkaç önemli parçadan oluşan dikey olarak entegre ve dikey olarak optimize edilmiş bir yapay zeka teknolojisi kümesinin parçasıdır:  

  • Ölçeklenebilir yapay zeka altyapısı: Google Cloud, modelleri eğitmek ve sunmak için Google tarafından kullanılan, şirketler için yapay zeka için optimize edilmiş lider bir altyapı sunar. Tüm yapay zeka altyapı setimiz, yapay zeka eğitimi, ayarlama ve sunma süreçlerinde verimliliği ve üretkenliği artırmak için sistem düzeyinde kod tasarımıyla oluşturuldu.
  • Dünya standartlarında modeller: Google, farklı becerilere sahip bir dizi yapay zeka modeli sunmaya devam ediyor. 2022'nin sonlarında Pathways Dil Modeli (PaLM) piyasaya sürülmüştü, hemen ardından PaLM 2'yi çıkararıldı ve şimdi Gemini Pro'yu sunuluyor. Ayrıca Med-PaLM ve Sec-PaLM gibi alana özgü modelleri de kullanıma sunuldu.
  • Vertex AI - geliştiriciler için lider kurumsal yapay zeka platformu: Geliştiricilerin temsilciler oluşturmasına ve üretken yapay zekayı uygulamalarına entegre etmesine yardımcı olmak için yapay zeka geliştirme platformu Vertex AI hızla geliştirildi. Vertex AI, müşterilerin Gemini API kullanılarak oluşturulan aracıları keşfetmelerine, özelleştirmelerine, artırmalarına, dağıtmalarına ve yönetmelerine yardımcı olmanın yanı sıra Google'ın katı kurumsal güvenlik ve kalite standartlarını karşılayan 130'dan fazla açık kaynaklı ve üçüncü taraf AI modelinin seçilmiş bir listesini de sunuyor. Vertex AI, Google Cloud'un yerleşik veri yönetimi ve gizlilik denetimlerinden yararlanır ve ayrıca geliştiricilerin modelleri sorumlu ve güvenli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak araçlar sağlar. Vertex AI ayrıca, gelişmiş arama geliştirmek için düşük kod yaklaşımı kullanan araçlar olan Arama ve Konuşma ve birçok kanalda çalışabilen konuşma aracıları sağlar.
  • Duet AI - Workspace ve Google Cloud için yardımcı yapay zeka araçları: Duet AI, kullanıcılara Google Workspace ve Google Cloud'u kullanırken yardım sağlayan yapay zeka destekli asistan görevi görür. Örneğin Google Workspace'teki Duet AI, kullanıcıların yazı yazmasına, görsel oluşturmasına, elektronik tabloları analiz etmesine, e-postaları ve sohbet mesajlarını taslak haline getirip özetlemesine ve toplantıları özetlemesine yardımcı olur. Google Cloud'daki Duet AI, kullanıcıların uygulamaları kodlamasına, dağıtmasına, ölçeklendirmesine ve izlemesine yardımcı olmanın yanı sıra siber güvenlik tehditlerini tanımlamasına ve çözümünü hızlandırmasına yardımcı oluyor.  

Dünya standartlarındaki altyapımızın güçlendirilmesi  

Yapay zeka modellerinin boyutu ve karmaşıklığı arttıkça, eğitim, ayarlama ve çıkarım gereksinimleri de artmaktadır. Sonuç olarak, modelleri eğitmek ve sunmak için yüksek performanslı, yüksek ölçeklenebilir ve uygun maliyetli yapay zeka altyapısına olan talep katlanarak artıyor.  

Bu sadece müşteriler için değil, Google için de geçerli. TPU'lar uzun zamandır YouTube, Gmail, Google Maps, Google Play ve Android gibi yapay zeka destekli ürünlerin eğitilmesi ve sunulması için temel oluşturuyor. Aslında Gemini, TPU'lar üzerinde eğitildi ve TPU'lar kullanılarak sunuldu.

Performansı optimize edilmiş donanım, açık yazılım, önde gelen makine öğrenimi çerçeveleri ve esnek tüketim modellerinden oluşan entegre bir sistem kullanan çığır açan bir süper bilgisayar mimarisi olan AI Hypercomputer da duyuruldu. AI Hypercomputer, birden fazla 5. nesil TPU sınıfı ve NVIDIA GPU'ları da dahil olmak üzere çok çeşitli hızlandırıcı seçeneklerine sahiptir.

Çığır açan son modellerin sunulması

Gemini aynı zamanda veri merkezlerinden mobil cihazlara kadar her yerde verimli bir şekilde çalışabilen en esnek modeldir. Gemini Ultra son derece karmaşık görevler için en büyük ve en yetenekli modelken, Gemini Pro çok çeşitli görevler arasında ölçeklendirme için en iyi model ve Gemini Nano ise cihaz üzerindeki görevler için en verimli modeldir. Son teknoloji ürünü yetenekleri, geliştiricilerin ve kurumsal müşterilerin yapay zeka ile geliştirme ve ölçeklendirme yöntemlerini önemli ölçüde geliştirecek.  

Imagen 2'nin yükseltilmiş bir sürümünü, gelişmiş fotogerçekçilik, metin işleme ve logo oluşturma özellikleri sunarak metin kaplamalı görüntüleri kolayca oluşturabilmenizi ve logolar üretebilmenizi sağlıyor.  

Buna ek olarak Google, Med-PaLM ile alana özgü modeller konusundaki çabalarını geliştirerek, sağlık sektörü kullanım durumları için ince ayarlanmış temel model ailesi MedLM'yi de duyurdu.

Gemini ile Vertex AI platformunu güçlendirmek  

Bugün, Gemini Pro'nun Vertex AI'da önizlemede mevcut olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Geliştiricilere şu anda metin, kod, görüntü ve video genelinde bilgi işleyebilen yeni ve farklılaştırılmış temsilciler oluşturma yetkisi veriyor. Vertex AI, temsilcileri üretime dağıtmanıza ve yönetmenize, temsilci yanıtlarının kalitesini ve güvenilirliğini otomatik olarak değerlendirmenize ve bunları izlemenize ve yönetmenize yardımcı olur.  

Vertex AI, Gemini API'sine karşı oluşturulan aracıları keşfetme, özelleştirme, artırma, yönetme ve dağıtma becerisiyle Gemini için kapsamlı destek sağlar.

Duet AI'ın yeteneklerini genişletme  

Duet AI ile müşterilerimizin üretkenliklerini artırmalarına, rekabet avantajı elde etmelerine ve nihayetinde kârlılıklarını iyileştirmelerine yardımcı olmaya kararlıyız. Geliştiriciler için Duet AI, birden fazla entegre geliştirme ortamında (IDE) AI kod tamamlama, kod oluşturma ve sohbet ile kullanıcıların daha hızlı kod yazmasına yardımcı olur. Birim testi oluşturma ve kod açıklama gibi ortak görevler için kısayollarla tekrarlayan geliştirici görevlerini ve süreçlerini kolaylaştırır, sorun gidermeyi ve sorun düzeltmeyi hızlandırır ve bağlam değiştirmeyi azaltmaya yardımcı olur. Duet AI ayrıca kullanıcılara doğal dil sohbetini kullanarak soru sorma olanağı vererek beceri tabanlı öğrenmeyi hızlandırıyor.

Google Cloud'un birleşik güvenlik operasyonları platformu olan Duet AI in Security Operations ile güvenlik ekipleri, üretken yapay zekanın gücünü kullanarak becerilerini geliştirebilir ve tehdit tespitini, araştırmasını ve müdahalesini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Güvenlik Operasyonlarında Duet AI ile, kullanıcıların doğal dilden oluşturulan özel sorgularla büyük miktarda veriyi saniyeler içinde arayabilecekleri, zaman alan manuel incelemeleri azaltabilecekleri, vaka verilerinin ve uyarıların otomatik özetlerinden yararlanarak kritik bağlamı hızla ortaya çıkarabilecekleri ve olayın düzeltilmesini desteklemek için sonraki adımlar için öneriler kullanarak yanıt süresini iyileştirebilecekleri Chronicle'da ilk kez AI yardımı sunuyoruz.

Google, altyapı ve temel modellerden üst düzey entegrasyon ve kullanıcı deneyimine kadar tüm Duet AI teknoloji setinin sahibidir.  

Bu yılın başlarında, BigQuery, Looker, veritabanı ürünleri, Apigee ve daha fazlasında Duet AI dahil olmak üzere Duet AI'yı portföyünün genelinde genişletmek üzerinde çalışmaya başladı.

Yeni nesil yapay zeka çözümlerini desteklemek

Gemini'nin piyasaya sürülmesi, süper ölçeklenebilir yapay zeka altyapısı portföyümüz Vertex AI ve Duet AI ile birlikte geliştiriciler ve müşteriler için kapsamlı ve güçlü bir bulut sunuyor. Bu yeniliklerle Google Cloud, her sektörde yeni nesil yapay zeka destekli aracıları destekliyor ve kuruluşların dijital dönüşümlerini desteklemek için yapay zeka oluşturmalarını, kullanmalarını ve başarılı bir şekilde benimsemelerini sağlıyor. Çözüm grubu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz
Güncel Duyurular için
E-Mail Listesine Kayıt Olun!
BAŞARI HİKAYESİ

Vodafone - Next Generation Insight Başarı Hikayesi

Analythinx'in özel olarak geliştirdiği proje ile Vodafone abonelerine en iyi deneyimi sunmayı ve müşteri deneyimini arttırmayı hedefledik.

HEMEN İZLE
HEMEN İNCELE
%8
Abone Geçişlerindeki Azalma
6 Puan
Memnuniyette İyileşme
%4
Yatırımın Gelire Etkisindeki Artış
REFERANSLARIMIZ

Başarılı İş Ortaklarımıza Katılın!

Sektöründe öncü 120'den fazla şirket ile 200'den fazla başarılı proje geliştirerek Türkiye'nin alanında lider şirketleri ile çalışıyoruz.
Siz de başarılı iş ortaklarımız arasındaki yerinizi alın.

İlETİŞİM FORMU

Sizi Tanımak için Sabırsızlanıyoruz

Formu doldurarak çözüm danışmanlarımızın tarafınıza en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayın.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
İLETİŞİME GEÇ
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. “Kabul Et” butonuna tıkladığınızda bu çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerezleri nasıl kullandığımız, sildiğimiz ve engellediğimiz ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Gizlilik Politikası sayfasını okuyunuz.