Kurumlarda karar alma süreçlerini analitik çözümler ile destekleyerek veri odaklı stratejiler oluşturmak ve içgörüler elde etmelerine destek olmak için veri ambarı alanında uçtan uca özel çözümler tasarlıyoruz.
Veri ambarı, analitik uygulamalara ortam sağlayan ve bu sayede kurumların veriler üzerinden daha doğru karar almalarına imkan veren bir veri yönetimi sistemidir. İş zekası faaliyetlerini desteklemek üzere tasarlanan veri ambarı çok sayıda kaynaktan toplanan büyük verilerin merkezi olarak birleştirildiği yerdir.
Veri ambarları karar verme süreçlerini geliştirmeyi sağlayarak kurumların veri odaklı stratejiler oluşturmalarına ve değerli içgörüler elde etmelerine imkan sağlar.
Bulut Tabanlı Veri Ambarı, farklı birçok veri kaynağının bütünleştirilmesini ve kullanıcıların toplanan bu veriye tek bir noktadan erişimini sağlar. Böylece, analiz ve raporlama sürelerini azaltır. Bulut veri ambarları teknolojisi ile, kurumların veri ambarını destekleyecek donanım ve yazılım altyapısını oluşturup yönetmek yerine yalnızca verilerden değer elde etmeye odaklanmaları sağlanır.
Bulut Tabanlı Raporlama ile elde edilecek kazanımlar, daha kısa geliştirme süresi, daha geniş coğrafyadan erişim, yazılım sağlayıcı tarafından gerçekleştirilen gerçek zamanlı yamalar ve güncellemeler, yatırım maliyeti yerine bir işletme gideri olarak aylık üyelik ücreti ve daha az kurulu BT yatırımı ihtiyacı olarak listelenebilir.
Sektör ve teknoloji bağımsız uçtan uca kurumsal veri ambarı kurulumu projeleridir.
Farklı kaynaklarda üretilen verilerin analiz ve raporlama amaçlı kullanılmak üzere sektöre özel kurumsal veri ambarı modelinde entegre edilmesi ve tarihsel olarak saklanmasıdır.
Kurumların mevcut veri ambarlarının sektör ve teknoloji bağımsız, kısmen veya tamamen modernize edilmesi projeleridir.
Kurumların mevcut veri ambarları veya mevcut datamartlarının tek bir ortak modelde birleştirilmesi, kullanılmayan kısımlarının kapatılması, ortak kullanılan kısımlarının birleştirilmesi projeleridir.
Kurumların özel analiz ve raporlama ihtiyaçlarına yönelik sektör bağımsız olarak datamart modellemesi ve geliştirilmesi projeleridir.
Yıllardır finans sektörü özelinde geliştirilen projelerin kazandırdığı tecrübe ile hazırlanmış, entegrasyona hazır kurumsal veri ambarı modelidir.
İşkur İş Başında Eğitim Programı ile ortaklaşa yürüttüğümüz, Veri Ambarı ve İş Zekası Eğitim programıyla yeni mezun arkadaşlara alanlarında uzman kişilerden eğitim alma olanağı tanıyor ve eğitim sonrası iş imkanı yaratıyoruz. Veri ambarlarının yapısını, iş zekasının inceliklerini, yeni teknolojileri “biz bu bilgileri nerede kullanacağız?” diye düşünmeden Türkiye’nin en büyük firmalarında yapılmış uygulama örnekleri ile öğrenebilme imkanı sunuyoruz.
Hızla gelişen teknolojiler arası değişikler kurumlar için büyük zorluklar oluşturmaktadır. Kurumların teknolojik ortamlarındaki değişiklikler, uzun soluklu projelere neden olabilmektedir. Müşterilerimizi “Veri Ambarı” (DWH) ve “İş Zekası” (BI) konularındaki teknoloji taşıma projelerinde de yalnız bırakmayarak “uçtan uca” ve “talebe uygun” çözümler sunmaktayız.
Teknoloji Taşıma projelerinde;
• Yeni ortamın büyük hacimli veri vizyonunda kurulması ve doğrulamasının yapılması,
• Her iki teknolojiyi de iyi bilen bir ekip kurulması,
• Yeni teknolojide kurumun süreçlerinin ve en iyi uygulamalarının göz önünde bulundurulması çok önemlidir.
Müşterilerimize;
• Veritabanı Taşıma (DBA Migration)
• Entegrasyon Ürünleri Taşıma (Data Integration tools Migration) ve
• İş Zekası Ürünleri Taşıma (BI tools Migration) konularında hizmet vermekteyiz.
Kuruluşlar “Veri Odaklı” olma yönündeki hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için iş değerleri yaratmak ve bu doğrultuda analitiğin nasıl kullanılacağını, veri altyapısı ve organizasyon/süreç darboğazlarıyla ilgili mevcut zorlukların neler olduğunu belirlemek için bir "Veri ve Analitik Strateji Programı" başlatarak ihtiyaçlarını belirlemeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda aşağıdaki konu başlıkları ele alınmaktadır;
• Veri Yönetimi ve Yönetişim iyileştirme alanlarının değerlendirilmesi,
• İleri analitik kullanım senaryolarının üreteceği iş değerinin değerlendirilmesi,
• Analitikle ilgili Süreç Verimliliği ve Analitik Yönetişim ihtiyaçlarının belirlenmesi,
• Yatırım ihtiyaçlarıyla kısa/uzun dönem Veri/Analitik Proje Yol haritasının elde edilmesi,
• Kurumsal Kapasite/Yetenek ihtiyaçlarının ele alınması, Dönüşüm için kurumsal Etkinleştirme Modellerinin değerlendirilmesi.
Şirketinizin mevcut veri ve analitik kullanım yöntemlerini, teknolojilerini ve organizasyon modelinin röntgenini çekerek, iyileştirilmesi & geliştirilmesi gereken alanları ortaya çıkarırız. Dönüşüm için gerekli olan veri ve analitik odaklı iş senaryolarını, projeleri , altyapı çalışmalarını ve kazanımlarını sizinle birlikte belirler ve önceliklendirerek yol haritasını ortaya koyarız.
Mevcut Analitik yol haritanızı ve iş yapış şekillerinizi birlikte değerlendirerek, ağrı noktalarını ve zorlukları tespit edip gelişim önerileri sunuyoruz. Halihazırda var olan teknolojik yatırımlar yeterli seviyede ancak yaygınlaşma problemi var ise, bu konuda üst yönetim farkındalığı ve ekiplerin yetkinliklerinin artırılması amacı ile seminer ve eğitim modellerini değerlendirerek bir gelişim planı oluşturuyoruz.
Üretim sektörüne özel veri toplama, sınıflandırma ve kalite zorluklarını dikkate alacak bir IoT/Bulut mimarisi tasarımı oluşturuyoruz. Şirketinize özel bir ihtiyaç/gelişim alanı önceliklendirmesi yaparak optimal teknoloji yatırımını doğru zamanda yapabileceğiniz bir yol haritası sunuyoruz.
Self Servis Analitiği platformu Enerjisa’nın kuvvetli analitik yetkinliğinden tüm Enerjisa çalışanlarının yararlanması amacıyla tasarlandı.
Sektöründe öncü 120'den fazla şirket ile 200'den fazla başarılı proje geliştirerek Türkiye'nin alanında lider şirketleri ile çalışıyoruz.
Siz de başarılı iş ortaklarımız arasındaki yerinizi alın.
Formu doldurarak çözüm danışmanlarımızın tarafınıza en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayın.