BLOG

Vertex AI Search ve Conversation Kullanıma Sunuldu

Vertex AI Search ve conversation kullanım örnekleri, kuruluşların üretken yapay zeka teknolojileriyle hızlı bir şekilde deneyim kazanmaları ve bunlardan yararlanmaları için açık bir fırsat sunuyor.

BLOG

Vertex AI Search ve Conversation Kullanıma Sunuldu

Üretken yapay zekanın muazzam potansiyeline ulaşabilmesi için geniş çapta erişilebilir olması ve bir dizi hizmete entegre edilmesinin kolay olması gerekir. Vertex AI Search ve Conversation, çok az makine öğrenimi uzmanlığına sahip geliştiricilerin bile birkaç saat gibi kısa bir sürede akıllı uygulamalar oluşturup dağıtmasına olanak tanıyor.   

Bu yılın başlarında sırasıyla Enterprise Search on Generative AI App Builder ve Conversational AI on Generative AI App Builder olarak önizlemede tanıtılan Vertex AI Search ve Conversation, kurumsal verileri üretken temel modellerin yanı sıra diyalogsal yapay zeka ve bilgi toplama teknolojileriyle birleştirmek için basit bir yönetim katmanı sunuyor. 

Kurumsal geliştiriciler, yapay zeka uygulamaları oluşturmak için aylar harcamak yerine, verileri hızlı bir şekilde alabilir, özelleştirme ekleyebilir ve birkaç tıklama ile müşterilerle etkileşime girebilen ve kurumsal web sitelerinin yanı sıra belirli yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veri kaynaklarının doğruluğuna dayanan soruları yanıtlayabilen bir arama motoru veya sohbet botu oluşturabilir. Üretken uygulamaları hızlı bir şekilde prototip haline getirme becerisi, işletmelerin yemek siparişinden bankacılık yardımına ve müşteri hizmetlerine kadar çeşitli kullanım durumlarını takip etmelerini sağlar.   

Genel kullanıma ek olarak, bugün, geliştiricilerin yalnızca kullanıcıların doğal dil aracılığıyla önemli bilgileri bulmasına izin vermekle kalmayıp aynı zamanda onlar adına eylemler gerçekleştirebilen daha da ilgi çekici uygulamalar oluşturabilmeleri için yeni özellikler de sunuyoruz. Bu yeni özellikler şunları içeriyor:

  • Çok yönlü arama; arama sonuçları ve sohbet konuşmaları için net özetler sunan konuşma ve arama özetleme ve geliştiricilerin belirli sorgular için istemleri ve yanıtları tıpkı bir insana talimat verir gibi doğal dilde önceden programlamasına olanak tanıyan araçlar.  
  • Gerçek zamanlı olarak bilgi alabilen ve Google ile Datastax, MongoDB ve Redis gibi üçüncü taraf uygulamalarda kullanıcılar adına hareket edebilen Vertex AI uzantıları ve Salesforce, Confluence ve JIRA gibi kurumsal ve üçüncü taraf uygulamalardan veri alınmasına yardımcı olan Vertex AI veri bağlayıcıları, üretici uygulamaları yaygın olarak kullanılan kurumsal sistemlere bağlar.  
  • Kuruluşlar, verilerin temel modelin eğitim verileriyle desteklenmesini isteyip istemediklerine esnek bir şekilde karar verebilirler. Ayrıca, döndürülen sonuçların kalitesine yönelik kullanıcı güvenini artırmak için alıntılar gibi yararlı özellikleri kullanabilirler.  

Vertex AI Search and Conversation'ın yeteneklerine daha yakından bakalım.

Vertex AI ile kişiselleştirilmiş, ilgi çekici üretken uygulamalar oluşturma  

Vertex AI Search, kurumların temel modeller tarafından desteklenen Google Arama kalitesinde, çok modlu arama uygulamaları kurmasına olanak tanır. Çıktıları yalnızca kurumsal verilerde temel alma ve temel modelin ilk eğitimini tamamlamak için kurumsal verileri kullanma yeteneği de sunar. Bilgilerin yalnızca uygun kullanıcılara sunulmasını sağlamak için kurumsal erişim denetimlerini ve sonuçlara güven duyulmasını teşvik etmek ve onları daha kullanışlı hale getirmek için alıntılar, alaka düzeyi puanları ve özetleme gibi özellikleri desteklemektedir.

Daha karmaşık kullanım durumlarına sahip kuruluşlar, anlamsal arama, kişiselleştirilmiş öneriler, sohbet, çok modlu arama ve daha fazlası gibi çok çeşitli üretken yapay zeka uygulamalarını güçlendirmek için LLM katmanlarını vektör aramasıyla birleştirebilir. Vektör araması, kuruluşlara, Google'ın Google Arama ve YouTube gibi büyük hizmetleri büyük ölçekte güçlendirmek için kullandığı teknolojinin aynısı olan, kullanımı kolay bir vektör benzerliği arama çözümüne erişim sağlar.  

Vertex AI Conversation, hem ses hem de metin desteğine sahip temel modellerle desteklenen, doğal bir sese sahip, insan gibi konuşan sohbet robotlarının ve sesli botların oluşturulmasını kolaylaştırır. Geliştiriciler bununla sadece birkaç tıklamayla bir web sitesine veya belge koleksiyonuna dayalı bir sohbet robotu oluşturabilir. Daha fazla özelleştirme için Vertex AI, geliştiricilerin belirleyici iş akışlarını üretken çıktılarla birleştirmesine olanak tanıyarak, ilgi çekici ancak güvenilir uygulamalar oluşturmak için kurallara dayalı süreçleri dinamik yapay zeka ile birleştirir; işlem yetenekleri de dahil olmak üzere, kullanıcılar yapay zeka temsilcilerinden örneğin randevu almalarını veya alışveriş yapmalarını isteyebilir. Kuruluşlar sohbetleri web sitelerinden, belgelerden, SSS'lerden, e-postalardan ve temsilci konuşma geçmişlerinden çeşitli verilerle ayarlayabilir ve yapay zeka uygulamaları ile insan temsilciler arasındaki aktarımları kolaylaştırmak için etkileşim özetleri, alıntılar ve diğer verileri oluşturabilirler.  

Google'ın temel modellerinin ve kullanıcı dostu geliştirici araçlarının gücüyle kuruluşlar şunları yapabilir:   

  • Müşteriler ve çalışanlar için kişiselleştirilmiş deneyimler oluşturarak eskiden saatler süren görevleri hızlı aramalara veya konuşmaya dayalı keşiflere dönüştürüyor. Uygulamalar, doğru bağlamdaki doğru bilgileri ortaya çıkarmaktan eylemleri yürütmeye, görüntüler oluşturmaya, alıntıları not etmeye ve öneriler üretmeye kadar, kullanıcı girdilerine doğal bir şekilde yanıt verebilirken, kuruluşlara ton, konuşma akışları, veri erişimi ve daha fazlası üzerinde kontrol sağlar.  
  • Veri toplama, ilişkilendirme oluşturma veya endeksleri ve konuşma karar ağaçlarını yönetme ihtiyacını ortadan kaldırır. Bunun yerine, geliştiriciler çok az kodlama yaparak veya hiç kodlama yapmadan ve önceden makine öğrenimi deneyimi olmadan hızlı bir şekilde uygulama oluşturmak için basit bir düzenleme arayüzünden yararlanabilirler.   
  • Temeller, uygulama eylemleri ve veriler üzerinde kontrolün korunmasına yardımcı olur. Geliştiriciler, çıktıları kurumsal verilere dayandırarak çıktıların alaka düzeyini artırabilir ve yanılsamaları azaltabilir. Ayrıca, uygulamaların bağlayıcılar aracılığıyla hangi verilere erişebileceğini ve uygulamaların bir kullanıcı adına hangi eylemleri gerçekleştirebileceğini kontrol edebilirler. Veriler bir kuruluşun kendi Google Cloud örneğinde saklanır ve Google bu verilere erişmez veya modellerimizi eğitmek için kullanmaz. 

Kurumlar, Vertex AI Search and Conversation ile önemli ölçüde daha hızlı dağıtım süresi ve değer elde etme süresine ulaşabilir durumdadır.

Six Flags'in Dijital Baş Sorumlusu Omar Omran, Google Cloud ile işbirliği yapmanın ve Vertex AI Conversation kullanmanın dönüştürücü potansiyelini vurguladı. " Google Cloud'un teknolojisiyle yalnızca park operasyonlarını iyileştirmekle kalmayıp aynı zamanda benzersiz, kişiselleştirilmiş konuk deneyimleri yaratmaya kararlıyız. Operasyonlarımıza daha yüksek düzeyde çeviklik ve yanıt verebilirlik getirerek misafirlerimize hizmet verme şeklimizi yeniden tanımlayacak ve eğlence parkı sektöründe yeni ölçütler belirleyeceğiz."

Hindistan'ın en büyük B2B portallarından biri olan TradeIndia.com'un Teknolojiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Harsh Kumar Sarohi'ye göre, "Google Cloud'daki Vertex AI Search'ü kullanarak arama bırakma oranımızı %50 azaltmayı ve mevcut kullanıcı etkileşimini %6 artırmayı başardık. Ayrıca, sorgu yapılmayan en iyi arama sonuçları gibi metrikleri kullanarak mevcut portföyümüzdeki boşlukları anlamak için Vertex AI Search'ün analitik özelliklerinden de yararlanıyoruz."

İletişim merkezi çözüm teknolojileri alanında lider bir sağlayıcı olan C1, çalışanlarının yanı sıra müşterilerini de desteklemek için Vertex AI Conversation'ı kullanıyor. Temsilci destek botu C1 Auto Pilot, gerçek zamanlı müşteri etkileşimi önerileri, çapraz satış/üst satış fırsatları, duygu analizi ve çağrı içgörüleriyle otomatik özetleme sağlayarak temsilcilerin müşteri deneyimini iyileştirmesine yardımcı olabilir. C1 CTO'su Mark Langanki'ye göre "C1 Auto Pilot çözümünün genel amacı, temsilcilerin not alma ve araştırma gibi idari görevler için harcadıkları zamanı azaltarak müşteri deneyimini iyileştirmelerine yardımcı olmak ve müşteriyle daha verimli ve ilgi çekici bir görüşme yapmaları için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlamaktır. Temsilcilere müşteriye özel katma değerli bilgiler sağlayarak çağrı işleme sürelerinin azaldığını gördük.  Hem temsilci deneyiminde hem de müşteri memnuniyetinde genel bir iyileşmenin devam etmesini bekliyoruz." 

Search ve conversation kullanım örnekleri, kuruluşların üretken yapay zeka teknolojileriyle hızlı bir şekilde deneyim kazanmaları ve bunlardan yararlanmaları için açık bir fırsat sunuyor.

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz
Güncel Duyurular için
E-Mail Listesine Kayıt Olun!
BAŞARI HİKAYESİ

LC Waikiki - Büyük Veri Platformu Başarı Hikayesi

LC Waikiki ihtiyaçlarına özel olarak geliştirilen bu proje ile veri işleme hızını ortalama 13 kat, maksimumda ise 30 kat arttırmayı başardık

HEMEN İZLE
HEMEN İNCELE
12 Kat
Veri İşleme Hızını Ortalamada Arttırdık
30 Kat
Veri İşleme Hızını Maksimumda Arttırdık
10 Kat
Veri Ambarında Veriyi Sunuma Hazır Hale Getirme Hızını Arttırdık
REFERANSLARIMIZ

Başarılı İş Ortaklarımıza Katılın!

Sektöründe öncü 120'den fazla şirket ile 200'den fazla başarılı proje geliştirerek Türkiye'nin alanında lider şirketleri ile çalışıyoruz.
Siz de başarılı iş ortaklarımız arasındaki yerinizi alın.

İlETİŞİM FORMU

Sizi Tanımak için Sabırsızlanıyoruz

Formu doldurarak çözüm danışmanlarımızın tarafınıza en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayın.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
İLETİŞİME GEÇ
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. “Kabul Et” butonuna tıkladığınızda bu çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerezleri nasıl kullandığımız, sildiğimiz ve engellediğimiz ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Gizlilik Politikası sayfasını okuyunuz.