İÇERİKLERİ KEŞFEDİN

Veri Okuryazarlığı Hareketi

Bebar Bilim olarak geleceğimizi dönüştürmek, yeni dünyaya hazırlanmak, dünyada yola çıkmış olan dijital dönüşüm treninin lokomotiflerinden biri olabilmek adına Veri Okuryazarlığı Hareketi'ni başlatıyoruz.

Dijital Rönesans Başlıyor Buraya Nasıl Geldik?

Her şey dönüşümdür. Dönüşüm her şeydir. Enerjinin dönüşümü ile insanlık yer, mekan sınırlarını ortadan kaldırdı. Bu kez verinin dönüşümü ile hız ve zaman sınırlarını da ortadan kaldırmayı gözüne koydu. Veri Okuryazarlığı Hareketi kapsamında tekniği konuşmadan önce bir altyapı kuracağımızı söylemiştim. Bu videoda nerede olduğumuzu ve nereden geldiğimizi anlamak adına kısaca bizi bugüne getiren aşamalara ta en başından başlayarak bakıyoruz. İleride bu aşamaları tarihsel olarak daha detaylı inceleyeceğiz.

Türkiye Yapay Zeka Trenini Nasıl Yakalar?

Türkiye Yapay Zeka Trenini Nasıl Yakalar?

Yapay Zekanın Tarihi #1 Herkes İçin Yapay Zeka - Bölüm 1

Yapay Zekayı anlamak istiyorsak biraz tarih okumamız ve bazı kilometre taşlarını iyi yerleştirmemiz gerekiyor. Zira Yapay zeka tarihini konuştuğumuzda göreceksiniz ki bu yol bayağı dikenli tellerle örülüydü. Bir ara hatta yapay zekanın tamamen tozlu raflara kaldırıldığı ve kimsenin yüzüne bile bakmadığı bir Yapay Zeka Kışı da yaşanmıştı. Bunun yanında da Alan Turing, John McCarthy, Marvin Minsky ve Geoffrey Hinton gibi müthiş isimleri de kazandırdı bize. Bu dâhilerin de çabaları ile işte bugün geldiğimiz noktaya geldik.Ama nasıl geldik. Kemerleri bağlayın. Başlıyoruz.

Yapay Zekanın Tarihi #2 Herkes İçin Yapay Zeka - Bölüm 2

Yapay Zeka diyoruz. Düşünen makineler. Robotlar. İnsansı robotlar. Düşünmekten bahsediyoruz. Bizim gibi. Bir canlı gibi. O halde bir soru sormamız gerekiyor. Bu makineler. Düşünecek duruma geleceklerse. Bunların da bir evrimi olmalı değil mi? Bir süreçten geçmeleri gerekiyor. Öyle birden ortaya çıkmaz hiçbir şey. Doğadan biliyoruz bunu. E peki. Yapay Zekanın da bir evrimi var mı? Var. Hem de çok benzer aşamalar göreceğiz. Yapay zekanın görmeye, duymaya, konuşmaya, anlamaya başlaması… Yürümeye, koşmaya… Bir bilinç geliştirmeye başlaması belki de… Hepsini adım adım görmek ister misiniz? O halde hikayemiz devam ediyor…

HERKES İÇİN YAPAY ZEKA  BAŞLANGIÇ

Ne iş yapıyorsanız yapın bir “data” gözlüğü takmanız gerekiyor demiştim hatırlarsanız. Veri Okuryazarlığı serisine başladığımda. O seriye de ara vermemin sebebi tam da bu gelişmelerdi işte. Yapay Zeka ile ilgili gelişmeler çok hızlandığı için o seriye yeni bir soluk getirerek, tüm bildiklerimizi de güncelleyerek şu soru ile bugün bu video ile yeni bir serüvene başlıyoruz:Yapay Zeka gerçekten nedir? Nasıl çalışır? Bu teknolojinin görünmeyen katmanlarında bizim bilmediğimiz neler yatıyor?

Türkiye'nin en zengin Veri ve Analitik kütüphanesi

Information HUB

Erişilebilir bilginin gücünü keşfedin!